Ik heb een baby

baby
Mother with her newborn baby son lying in bed

"We take care of you
while you take care of your baby!"

Gedurende de zwangerschap en bevalling maakt je lichaam een heuse transformatie door waarin het zoekt naar een nieuwe balans. Ons team van chiropractors heeft de nodige expertise om je te begeleiden en de fysiek belastende periode na de geboorte draaglijker te maken. Daardoor sta je niet alleen in de zorg voor je kind.

Jonge mama’s krijgen naast bekkenpijn en rugklachten vaak last tussen de schouderbladen, schouders en in de nek door hun baby te dragen en te voeden, wat op zijn beurt kan leiden tot hoofdpijn en migraines.

Ook bij het kind kunnen zich blokkades voordoen die soms leiden tot een ontregeling van de nek of andere regio’s en bijgevolg het zenuwstelsel belasten. Dat kan aanleiding geven tot problemen bij de voeding, de spijsvertering of resulteren in een voorkeurshouding en eventueel een afgeplat hoofdje, overdreven onderbroken slaap, hevige huilbuien en vermoeidheid.

Problemen bij het voeden kunnen zich ook voordoen als gevolg van een restrictieve tongriem. Via een aangepast programma van de chiropractor en bewegingsanalist kan dit in vele gevallen verbeterd worden. Soms kan de samenwerking met gespecialiseerde artsen nodig zijn als blijkt dat de klachten aanhouden nadat alle weefsels door ons in evenwicht zijn gebracht. Daarom raden we je aan om twee weken na de bevalling langs te komen om ons toe te laten eventuele blokkades op te sporen en te herstellen.

Kom op consultatie tijdens je zwangerschap

en voorkom aldus toekomstige klachten!