Over Belly Balance

belly balance

Het ontstaan van Belly Balance

Waar staan wij voor?

Belly Balance chiropractors ondersteunen de lichamelijke veranderingen van de zwangere vrouw en helpen hen in hun vrouwelijke kracht te staan om een comfortabele zwangerschap, een optimale ligging van de baby en vlotte bevalling te mogen ervaren zodat hun baby zich ten volle kan ontwikkelen!

Waar situeren we ons?

Belly Balance chiropractors zijn eerstelijns zorgverleners die zich focussen op de ondersteuning van het biomechanisch aspect van de zwangerschap. Ons doelgericht chiropractisch zorgsysteem is geïntegreerd in een multidisciplinair, perinataal zorgnetwerk van gynaecologen, pediaters en vroedvrouwen. Samen streven we naar kwalitatief hoogstaande zorg.

Mijn missie als oprichtster

Het is mijn levensdoel om vrouwen terug in hun oerkracht te laten staan voor de geboorte van hun kind en hun zelfrealisatie als moeder, door hun lichaam optimaal voor te bereiden op de bevalling.

"We take care of you while
you take care of your baby!"

Hoe ontstond Belly Balance?

Zwanger zijn is een prachtige levensfase die bovendien vooruitzicht geeft op het intens geluk waar een toekomstige moeder recht op heeft. Daarom voorziet Belly Balance ook een begeleidings- en ondersteuningsfase na de geboorte.

Drijvende kracht achter Belly Balance is oprichtster Marien, die putte uit haar eigen ervaringen en die van haar moeder bij haar geboorte:

Mijn geboorte was een heel moeizame en zware bevalling. Mijn moeders noden en rechten werden niet gerespecteerd tijdens de arbeid waardoor de bevalling uiterst langzaam vorderde. Enkele dagen na mijn geboorte verbrandde een stuk onopgemerkte navelstreng mijn buik. Ik kreeg het etiket ‘krijsende baby’ zonder dat men naar een oorzaak zocht. Geen enkele baby huilt nochtans zomaar.

Kort na de bevalling had mijn verzwakte moeder een virale infectie waarvoor ze geneesmiddelen voorgeschreven kreeg die niet geschikt waren voor een vrouw die borstvoeding gaf. Hierdoor viel ik in een haast comateuze slaap gedurende meer dan twee dagen.

Ik wil vermijden dat andere vrouwen en baby’s de angst en pijn moeten doorstaan die wij hebben ervaren op zo’n sleutelmoment van het leven en transformeerde daarom die trauma’s tot iets positiefs: Belly Balance.

Wie zijn wij?

M_Vermeulen

Marien Vermeulen

Doctor of Chiropractic (DC) en Postgraduate Certificate in Musculoskeletal Paediatric Health (PGCert)

Marien volbracht de zesjarige voltijdse universitaire opleiding aan het Institut Franco-Européen de Chiropratique in Parijs met grote onderscheiding. Ze is erkend lid van de Belgische beroepsvereniging van chiropractors (UBC-BVC) en de Europese vereniging (ECU).
Marien specialiseerde zich met grote onderscheiding in de gezondheid en behandeling van zwangere vrouwen, baby’s en kinderen via een postgraduaat in Advanced Professional Practice Musculoskeletal Paediatric Health aan de universiteit van Bournemouth (UK). Nu is ze als chiropractor pionier in België op vlak van de integratie van chiropraxie in de perinatale zorg. 

Haar twee thuisbevallingen en een passie voor het moederschap vervolmaken de ziel van Belly Balance tot een veilige plek voor moeder en kind. 

Marien doet vanaf 1 september 2024 geen consultaties meer. Ze richt al haar aandacht en energie voortaan op het leiderschap en mentorschap van de Belly Balance Chiropractors zodat alle patiënten die bij ons komen hoogstaande zorg ontvangen. Elke nieuwe patiënt wordt besproken met haar zodat we met 4 ogen naar uw verhaal kunnen kijken. Alle mama’s en kinderen verdienen namelijk zorg van dezelfde kwaliteit.

Marien blijft nauw betrokken en neemt een overkoepelende rol aan in de praktijk, bij complexe cases kijkt ze samen met de collega chiropractor welke aanpak aangewezen is.

Bert Ameloot

Doctor of Chiropractic (DC) en Postgraduate Certificate in Professional Development in Chiropractic (PGCert)

Bert behaalde met grote onderscheiding zijn diploma Master of Chiropractic na zijn voltijdse universitaire opleiding aan het Anglo-European College of Chiropractic via Bournemouth University (UK). In combinatie met twee groepspraktijken vervolgde hij zijn opleiding aan Bournemouth University met een éénjarige opleiding rond reflectieve kritische professionele ontwikkeling in de gezondheidszorg, dit met grote onderscheiding. Hij is erkend lid van de Belgische beroepsvereniging (UBC-BVC) en Europese vereniging (ECU). Van 2012 tot 2016 was hij actief in de volksgezondheidscomités van de Europese en Mondiale Vereniging van chiropraxie (WFC). 

Sinds 2013 is hij organisator van de wetenschappelijke seminaries voor de beroepsvereniging in België. In 2016 presenteerde hij op het interdisciplinaire wereldcongres over rugpijn en bekkenklachten in Singapore zijn wetenschappelijke publicatie. Bert schoolt zich regelmatig bij op vlak van behandelingstechnieken, sportchiropraxie, voetbalgeneeskunde (FIFA) en functionele neurologie.

B_Ameloot

Adela Giuvara

Doctor of Chiropractic (DC) Ondernemingsnummer : 0774 815 313

Adela studeerde af in 2021 aan het AECC (Ango-European College of Chiropractic) University College in het Verenigd Koninkrijk. Zij volgt het Graduate Education Programme om volwaardig lid te worden van de Belgische Vereniging van Chiropractors. Haar grootste passie is het helpen van zwangere vrouwen en baby’s bij Belly Balance, naast alle andere mensen die zorgen nodig hebben bij Chiropraxie Vlaamse Ardennen. Ze volgt verscheidene bijscholingen in binnen- en buitenland om haar expertise op te bouwen. Ze spreekt vlot Engels, Frans, Roemeens en leert Nederlands om het patiëntencontact te verbeteren.

Birgit Deceuninck

Doctor of Chiropractic (DC) - Ondernemingsnummer : 0792 218 992
Na haar 5-jarige opleiding kinesitherapie studeerde Birgit af als 'Doctor of Chiropractic' aan het Instituut Franco-Européen de Chiropratique in Parijs in 2022.  Zij volgde ondertussen tal van bijscholingen om haar kennis en vaardigheden over het menselijke lichaam te verruimen, met een uitgesproken interesse en passie voor het jonge kind, baby's en zwangere vrouwen.  Vanuit haar sportieve achtergrond tracht Birgit de patiënt actief te betrekken in zijn of haar zoektocht naar herstel en gezondheid.  Haar empatisch vermogen zorgt telkens voor een warme ontvangst!

Ann Cossyns

Chiropraxie-assistente

Ann helpt u wegwijs in het Belly Balance Centre. Haar warm onthaal zorgt ervoor dat u zich meteen thuis voelt in onze praktijk. 

Ze helpt u tijdens het aanmelden en het maken van nieuwe afspraken, toont u de weg naar de verversruimte of de borstvoedingshoek en indien gewenst houdt zij uw baby liefdevol vast terwijl u als mama behandeld wordt.
Kortom, Ann is uw eerste aanspreekpunt bij Belly Balance, zowel op consultatie als aan de telefoon, mail of Whatsapp.

Hoe gaan we te werk?

Alle chiropractors en therapeuten werken volgens de ‘Belly Balance-methode’ die werd ontwikkeld door oprichtster Marien Vermeulen en tot stand kwam op basis van haar jarenlange ervaring in de behandeling van zwangere vrouwen en baby’s.

We vertrekken vanuit twee basisprincipes:
absolute specialisatie en multidisciplinaire samenwerking.

Bij Belly Balance staat iedere zwangere vrouw en haar baby centraal. Ze worden exclusief en met het grootste respect behandeld. Het is uitermate belangrijk dat zij zich veilig voelen in onze handen. Daarom zullen we steeds luisteren naar hun wensen en noden. Om de behandelingen zo efficiënt mogelijk te maken besloten wij ons te specialiseren en ons enkel nog toe te spitsen op vrouwen in verwachting en hun toekomstig kindje. Wij zijn de enige praktijk in België met dit unieke engagement.

Het woordje ‘wij’ staat voor een team van in zwangerschap gespecialiseerde, ervaren chiropractors en bewegingsanalisten die vaardig zijn in veilige manuele handelingen op maat van de toekomstige moeder en haar kind. Wij breiden onze kennis voortdurend uit via het aanleren van nieuwe technieken die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek.

We werken steeds in teamverband omdat we uitgaan van het idee dat de uitwisseling van kennis en ervaring op die manier meer ruimte krijgt. Het ontworpen behandelingsplan is enig in zijn soort en steunt op meerdere consultaties door twee chiropractors. Het resultaat wordt door teamleader Marien gebundeld, geëvalueerd en besproken met alle behandelende teamleden en de patiënten.

Door onze samenwerking met gynaecologen, vroedvrouwen, huisartsen, tandartsen, pediaters, bewegingsanalisten en andere medische professionals die tevens onze grootste doorverwijzers zijn, maken we deel uit van een multidisciplinair netwerk.

Stellen we vast dat we de patiënten niet ten volle kunnen helpen dan zullen we ze steeds in samenspraak met de doorverwijzende zorgverlener begeleiden naar de meest adequate professionele hulp.