Aanbod

belly balance

Hoe kunnen wij u helpen?

Chiropraxiebehandelingen

Gespecialiseerde chiropraxie voor zwangeren en baby's

In Belly Balance staan er 4 chiropractors voor jou klaar die zich verder hebben verdiept in chiropraxie bij zwangeren en baby’s. Als u hierboven klikt op “ik ben zwanger” of “ik heb een baby” ontdekt u wat chiropraxie precies is en wat Belly Balance kan bieden voor jou tijdens de zwangerschap of voor jouw baby. 

Ook vrouwen die niet (meer) zwanger zijn, of oudere kindjes (max. 12 jaar) vallen binnen de expertise van de Belly Balance Chiropractors. Voor alle anderen verwijs ik u graag door naar www.chiropraxievlaamseardennen.com. 

De tarieven voor de chiropraxieconsultaties kan u vinden onder “tarieven”.

Workshops op maat

Geïndividualiseerde thuisprogramma's

Tijdens de eerste consultatie bij de chiropractor zal u indien aangewezen een workshop worden voorgesteld. Deze specifieke thuisprogramma’s zijn ontwikkeld door Marien Vermeulen om de vooruitgang te ondersteunen. Voor zwangeren ontwikkelden we volgende workshops: zwanger in balans; stuitligging en bekkeninstabiliteit. Voor baby’s sluiten ze aan aan de meest voorkomende consultatieredenen in onze praktijk: voorkeurshoudingen; optimalisatie van de zuigtechniek.

De prijs van bovenstaande workshops varieert tussen 40 en 50 euro naargelang de duur (20 à 30 min.)

Baby-massage

Shantala

Touch – Our first language!

Door massages te geven aan je kindje help je om op een natuurlijke manier kennis te maken met zijn/haar lichaam. Het is een fijne manier om rustige, liefdevolle aandacht te geven aan je baby. Massage houdt de spieren soepel, verbetert de weerstand en het gelukshormoon komt vrij, blije baby’s! 

In deze workshop leer je een volledige lichaamsmassage geven aan je baby met gebruik van biologische olie. 
Aanvullend hierbij leer je de belangrijkste voetreflexologiepunten kennen om kwaaltjes te gaan verlichten en slaap te verbeteren. 
We sluiten af met enkele korte, speelse massages begeleid met versjes die je doorheen de dag overal kan doen, thuis en onderweg. 

Check de nieuwspagina voor actuele data!

Massage

Ayurvedische massage
Zwangerschapsmassage

Tijdens een zwangerschapsmassage kan je genieten van een volledige lichaamsmassage aangepast aan de specifieke noden van een zwangere vrouw. 

Tijdens deze massage gaat extra aandacht naar de onderrug, de voeten en benen. Ook de buik en het gelaat worden zacht gemasseerd.  Zowel jij als je baby ervaren de ontspanning van deze massage. 

Deze massage kan vanaf 12 weken zwangerschap.  

 

Postpartummassage

Een volledige lichaamsmassage die jou als kersverse mama een welverdiend moment van ontspanning biedt. Deze massage bevordert je herstel en kan pijn en vermoeidheid verminderen. Een massage zorgt voor de aanmaak van oxytocine, wat helpt om de eventuele borstvoeding goed op gang te brengen en je goed in je vel te voelen.

Deze massage kan vanaf 6 weken na de geboorte van je kindje. 

De massages kosten 85 euro voor 45 min. Als klant bij Belly Balance geniet u van 20% korting op de massages. Vraag uw voucher aan per mail of telefonisch!

Human Design

Sta volledig in jouw kracht door je energie te leren kennen!

Ontdek je design
Denk jij dat het leven ‘volledig’ maakbaar is? Dat je alles kan, als je er maar hard genoeg voor werkt? Human Design beweert het tegendeel. Dit revolutionaire systeem gaat er vanuit dat je mogelijkheden en beperkingen al vastliggen op het moment dat je geboren wordt.

Aan de hand van je geboortedatum, -tijd en -plaats geeft het Human Design-systeem een handleiding voor je dagelijkse leven. Je ontdekt op welke vlakken je een authentieke bijdrage kunt leveren en hoe je keuzes kunt maken die je verder brengen in je ontwikkeling.

Human Design is een relatief jong systeem dat eind jaren tachtig ontstond uit een combinatie van verschillende esoterische en reguliere wetenschappen: de astrologie, de Chinese I Tjing, de Joodse Kabbala en de Vedische chakraleer, als ook de astronomie, de kwantummechanica, de biochemie en de genetica.

Human design is GEEN dogmatisch systeem maar een experimenteel systeem dat je heel veel inzicht kan brengen in wie je bent,  je talenten, je levensmissie en ook je valkuilen en conditioneringen. De bedoeling is om zelf te onderzoeken wat deze diepe kennis en wijsheid voor jou kan betekenen.

Hoe werkt een reading?
Aan de hand van jouw geboortedatum en tijd analyseer ik jouw Human design chart. Een reading is altijd interactief en vanuit deze uitwisseling krijg je een helder en diepgaand inzicht in wie je werkelijk bent, je bestemming, waar jouw omgeving jouw conditioneert en welke strategie voor jouw energietype werkt om jouw leven ten volle te kunnen leven!

Human design is werkelijk een uniek en krachtig systeem die heel veel  zelfkennis en transformatie kan teweegbrengen!

Onze human design expert Mozes Cosyns komt maandelijks naar onze praktijk voor consultaties. Hou onze nieuwspagina in de gaten of stuur een mailtje om de eerstvolgende datum te kennen!

De prijs bedraagt 75 euro per consultatie (45 min.)

Kleuter- en peuteryoga

Coming soon!

Hypnobirthing

Bevallen in vertrouwen!

Of je nu je eerste kindje verwacht of niet, tijdens een zwangerschap komt er heel veel op je af en dit kan soms overweldigd zijn. Misschien maak je je zorgen, zit je met angst naar aanleiding van een vorige ervaring (geboortrauma), weet je niet goed wat je mag verwachten, zit je met heel veel vragen. Al deze onzekerheden hebben sowieso een invloed op hoe jij je zwangerschap ervaart en hoe je uitkijkt naar het moment van de geboorte.

Door het volgen van een HypnoBirthing® reeks wordt je als koppel zowel fysiek als mentaal voorbereid op een positieve, ontspannen en vlotte geboorte. Aan de hand van ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties leer je hoe je je terug kan afstemmen op je eigen lichaam en hoe je in vertrouwen, samen met je geboortepartner én je baby, een geboorte-ervaring kan creëren die bij jullie past! 

De uitgebreide informatie die jullie tijdens deze reeks krijgen over het natuurlijke verloop van de geboorte, alsook de aangeleerde technieken, zullen je helpen om eventuele zorgen en vooral ook angsten rond het zwanger zijn, het geboorteproces en de periode nadien, los te laten. 

Deze cursus bereid jullie ook voor op de borstvoeding en de postpartum periode. Ook thema’s als veilige hechting en slapen komen aan bod.

Voor wie is deze reeks bedoeld? 

Voor elke zwangere (tussen 16-32 weken), die zich graag samen met haar geboortepartner voorbereidt op een positieve, vlotte en ontspannen zwangerschap, geboorte en postpartum.
Tijdens de reeks is het dus heel belangrijk dat ook de geboortepartner altijd aanwezig kan zijn (of eventueel een andere persoon die ook aanwezig zal zijn tijdens de geboorte). De bedoeling is dat jullie leren om het samen te doen!

Voor welke bevalling je ook kiest: thuis, in het ziekenhuis, onderwater, … HypnoBirthing® kan in alle settings en omstandigheden worden toegepast!

Waarom HypnoBirthing®?

 • Je krijgt meer vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in de bevalling!
 • Het toepassen van de aangeleerde ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken vermindert de kans op uitputting, angstaanvallen en hyperventilatie. Zowel moeder als baby blijven fris en energiek tijdens het hele proces.
 • De verdunnings- en openingsfase worden korter en je leert de natuurlijke impulsen van je eigen lichaam te volgen zodat je zelf je baby ter wereld kan brengen. Je ademhaling zal je hierbij ondersteunen.
 • Het zorgt voor een mooie binding tussen moeder, baby en geboortepartner zowel voor, tijdens als na de prachtige ervaring van de geboorte. De geboortepartner is geen toeschouwer maar wordt actief betrokken en maakt deel uit van de ervaring.
 • Zachte geboortes dragen bij aan een beter herstel postpartum, zowel emotioneel als fysiek.
 • Je baby krijgt de kans om op een zachte manier geboren te worden. Hierdoor zal hij/zij zich nadien beter kunnen aanpassen en zich beter in zijn vel voelen.
 • Je krijgt info die je meer inzicht geeft over waarom het een vorige keer misschien anders is gelopen dan je had verwacht/gepland. Dit brengt meer rust en vertrouwen dat het deze keer anders kan.

Wat is het verschil tussen HypnoBirthing® en prenatale lessen?

Beiden bereiden je voor op de geboorte, de borstvoeding en de postpartum periode. Het grote verschil is dat we bij HypnoBirthing® nog een stukje dieper gaan. De opgedane kennis zal je helpen om (terug) te vertrouwen in het kunnen van je eigen lichaam. De aangeleerde technieken geven je de tools om het angst-spanning-pijn syndroom te kunnen ompolen naar vertrouwen in een meer ontspannen en vlotte geboorte! 

Voor prenatale lessen wordt meestal een 6-tal uur uitgetrokken, bij HypnoBirthing® is dit meer dan het dubbele.

Praktisch:

Je start met het volgen van een reeks (5 opeenvolgende lessen) wanneer je minstens 16 weken zwanger bent en uiterlijk op 32 weken zwangerschap, al naargelang de behoefte om te oefenen.
Bij HypnoBirthing kunnen we heel duidelijk stellen dat oefening kunst baart, dus elk koppel wordt aangemoedigd om naast het volgen van de lessen ook thuis tijd en ruimte vrij te maken om, alleen én ook samen, de aangeleerde technieken te oefenen. Het HypnoBirthing® handboek, de handouts en de audio’s zullen je hierbij ondersteunen!

De lessen gaan door in onze gloednieuwe praktijk Belly Balance: Landegemstraat 11, 9750 Kruisem en worden gegeven door Julie Nyitrai, zelfstandig vroedvrouw Regio Oudenaarde/Vlaamse-Ardennen.

Jouw investering: €300 (inbegrepen zijn 5 lessen van elk 2,5u – ondersteunend cursusmateriaal en persoonlijke begeleiding gedurende de reeks).

Data

 2022:

 • Reeks op dinsdagavond : 22/11, 29/11, 6/12, 13/12, 20/12 

2023:

 • Reeks op dinsdagavond: 10/1, 17/1, 24/1, 31/1, 7/2
 • Reeks op donderdagavond: 2/3, 9/3, 16/3, 23/3, 30/3
 • Reeks op dinsdagavond: 18/4, 25/4, 2/5, 9/5, 16/5

We starten stipt om 19u en het einde is voorzien rond 21u30.

Inschrijven voor een reeks kan via info@bellybalance.be (max. 4 koppels), meer info via 0472/73.09.64 (Julie)