Mijn baby voeden verloopt moeizaam

baby
Mother hugging her newborn baby girl

Verloopt je baby voeden moeizaam? Of merk je een van de volgende zaken?

  • Je baby hapt slecht aan.
  • Je baby hapt lucht tijdens het voeden.
  • Je baby komt onvoldoende bij.
  • Je baby voeden duurt te lang.
  • Je hebt tepelkloven door borstvoeding.
  • Je hebt een borstontsteking.

Moeilijkheden bij het voeden van je baby hebben tal van oorzaken. Dat kunnen in eerste instantie problemen zijn van mechanische aard zoals het onvoldoende vrij kunnen bewegen van nek, kaken en tong. De nek moet immers mooi naar achter kunnen plooien. De kaken moeten zich voldoende kunnen openen om de tepel of speen in de mond te nemen en het kindje moet een perfect werkende tong hebben d.w.z. ze voldoende kunnen uitsteken en omhoog brengen zodat ze in rust tegen het verhemelte komt en het vacuüm wordt behouden enz.

Is één van deze drie factoren verstoord kan dit de voeding van je baby negatief beïnvloeden, wat oplosbaar is met veilige en kindvriendelijke chiropraxie. Onze bewegingsanalist evalueert de zuigtechniek van uw baby aan de hand van een gevalideerde test waarbij de tongfunctie objectief kan worden weergegeven. Het behandelingsplan wordt op die manier wetenschappelijk onderbouwd.

Een veel voorkomende oorzaak van een belemmerde tongwerking is de zogeheten restrictieve riem. In de volksmond staat dit bekend als de ‘te korte tongriem’. Die kan ontstaan tijdens het prille begin van de zwangerschap. Omdat een slechte zuigtechniek niet altijd te wijten is aan een te korte tongriem is het aangewezen de ware oorzaak te laten bepalen door het Belly Balance team dat meteen een adequate behandeling zal voorstellen met een optimaal resultaat tot gevolg. Hoe onze chiropractors je hierbij kunnen helpen ontdek je op de pagina ‘Is de tongriem van mijn baby te kort?’.