HypnoBirthing®

Bevallen in vertrouwen!  

Of je nu je eerste kindje verwacht of niet, tijdens een zwangerschap komt er heel veel op je af en dit kan soms overweldigd zijn. Misschien maak je je zorgen, zit je met angst naar aanleiding van een vorige ervaring (geboortrauma), weet je niet goed wat je mag verwachten, zit je met heel veel vragen. Al deze onzekerheden hebben sowieso een invloed op hoe jij je zwangerschap ervaart en hoe je uitkijkt naar het moment van de geboorte.

Door het volgen van een HypnoBirthing® reeks wordt je als koppel zowel fysiek als mentaal voorbereid op een positieve, ontspannen en vlotte geboorte. Aan de hand van ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, visualisaties en affirmaties leer je hoe je je terug kan afstemmen op je eigen lichaam en hoe je in vertrouwen, samen met je geboortepartner én je baby, een geboorte-ervaring kan creëren die bij jullie past! 

De uitgebreide informatie die jullie tijdens deze reeks krijgen over het natuurlijke verloop van de geboorte, alsook de aangeleerde technieken, zullen je helpen om eventuele zorgen en vooral ook angsten rond het zwanger zijn, het geboorteproces en de periode nadien, los te laten. 

Deze cursus bereid jullie ook voor op de borstvoeding en de postpartum periode. Ook thema’s als veilige hechting en slapen komen aan bod.

Voor wie is deze reeks bedoeld? 

Voor elke zwangere (tussen 16-32 weken), die zich graag samen met haar geboortepartner voorbereidt op een positieve, vlotte en ontspannen zwangerschap, geboorte en postpartum.
Tijdens de reeks is het dus heel belangrijk dat ook de geboortepartner altijd aanwezig kan zijn (of eventueel een andere persoon die ook aanwezig zal zijn tijdens de geboorte). De bedoeling is dat jullie leren om het samen te doen!

Voor welke bevalling je ook kiest: thuis, in het ziekenhuis, onderwater, … HypnoBirthing® kan in alle settings en omstandigheden worden toegepast!

Waarom HypnoBirthing®?

  • Je krijgt meer vertrouwen in jezelf, in je lichaam en in de bevalling!
  • Het toepassen van de aangeleerde ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken vermindert de kans op uitputting, angstaanvallen en hyperventilatie. Zowel moeder als baby blijven fris en energiek tijdens het hele proces.
  • De verdunnings- en openingsfase worden korter en je leert de natuurlijke impulsen van je eigen lichaam te volgen zodat je zelf je baby ter wereld kan brengen. Je ademhaling zal je hierbij ondersteunen.
  • Het zorgt voor een mooie binding tussen moeder, baby en geboortepartner zowel voor, tijdens als na de prachtige ervaring van de geboorte. De geboortepartner is geen toeschouwer maar wordt actief betrokken en maakt deel uit van de ervaring.
  • Zachte geboortes dragen bij aan een beter herstel postpartum, zowel emotioneel als fysiek.
  • Je baby krijgt de kans om op een zachte manier geboren te worden. Hierdoor zal hij/zij zich nadien beter kunnen aanpassen en zich beter in zijn vel voelen.
  • Je krijgt info die je meer inzicht geeft over waarom het een vorige keer misschien anders is gelopen dan je had verwacht/gepland. Dit brengt meer rust en vertrouwen dat het deze keer anders kan.

Wat is het verschil tussen HypnoBirthing® en prenatale lessen?

Beiden bereiden je voor op de geboorte, de borstvoeding en de postpartum periode. Het grote verschil is dat we bij HypnoBirthing® nog een stukje dieper gaan. De opgedane kennis zal je helpen om (terug) te vertrouwen in het kunnen van je eigen lichaam. De aangeleerde technieken geven je de tools om het angst-spanning-pijn syndroom te kunnen ompolen naar vertrouwen in een meer ontspannen en vlotte geboorte! 

Voor prenatale lessen wordt meestal een 6-tal uur uitgetrokken, bij HypnoBirthing® is dit meer dan het dubbele.

Praktisch:

Je start met het volgen van een reeks (5 opeenvolgende lessen) wanneer je minstens 16 weken zwanger bent en uiterlijk op 32 weken zwangerschap, al naargelang de behoefte om te oefenen.
Bij HypnoBirthing kunnen we heel duidelijk stellen dat oefening kunst baart, dus elk koppel wordt aangemoedigd om naast het volgen van de lessen ook thuis tijd en ruimte vrij te maken om, alleen én ook samen, de aangeleerde technieken te oefenen. Het HypnoBirthing® handboek, de handouts en de audio’s zullen je hierbij ondersteunen!

De lessen gaan door in onze gloednieuwe praktijk Belly Balance: Landegemstraat 11, 9750 Kruisem en worden gegeven door Julie Nyitrai, zelfstandig vroedvrouw Regio Oudenaarde/Vlaamse-Ardennen.

Jouw investering: €300 (inbegrepen zijn 5 lessen van elk 2,5u – ondersteunend cursusmateriaal en persoonlijke begeleiding gedurende de reeks).

Data

 Nieuwe reeks : wordt nog aangekondigd

We starten stipt om 10u en het einde is voorzien rond 12u30.

Inschrijven voor een reeks kan via info@bellybalance.be (max. 4 koppels), meer info via 0472/73.09.64 (Julie)